Magyar Szájharmonikás Szövetség

A Magyar Szájharmonikás Szövetség az ország harmonikásainak hivatalos szervezete, melyet 1997-ben alapítottunk.

Céljaink

A szájharmonikán játszó proefesszionális és amatőr elóadók támogatása. Célunk egy jól működő szakmai - civil - közösség kialakítása. Különféle rendezvényeken veszünk részt, ezzel is ösztönözük a harmonikásokat az egymés közötti kapcsolatok ápolására. Alkalmanként a tagok különféle kedvezményekben részesülhetnek. A Szövetség időszakonként zenei válogatást (antológiát) jelentet meg a Magyarországon működő, és legérdekesebbnek tartott előadók hangfelvételeiből.

A hangszer népszerűsítése.Szeretnénk eloszlatni azt a hiedelmet, miszerint a szájharmonika nem több egy olcsó játékszernél. Támogatjuk, hogy minnél többen játszanak a hangszeren. Fesztiválokon veszünk részt országszerte különféle rendezvényekkel, bemutatókkal. Fontosnak tartjuk a kezdő harmonikások elundálásában nyújtott segítséget.

A magyarországi szájharmonikázás évszázados örökségének ápolása. Büszkék vagyunk elődeinkre. Célunk felkutatni és összegyűjteni minden olyan írott- és hanganyagot, amelyek a hazai szájharmonikázással kapcsolatosak. Ezeket szeretnénk mindenki számára elérhetővé tenni, nyilvánosságra hozni, lehetőség szerint a külföldi érdeklődőkhöz is eljutatni.

A magyar szájharmonikázás megismertetése a világ nyilvánosságával. Azzal is növelhetjük a magyarországi harmonikázás nemzetközi hírét. 1999-ben jelent meg az első hazai szájharmonikás antolágia, melyen kortárs harmonikások felvételein Kívül korabeli felvételek is hallhatáak.

A Szövetség működése

A Magyar Szájharmonikás Szövetség minden hozzáfordulónak szívesen segitséget nyújt, amelyben mindazok résztvehetnek, akik a fenti célokat fontosnak tartja. A Szövetséget megalakulása óta annak titkára képviseli, a koordinációs feladatokat helyettesével látja el.

Titkár: Karginov Allen
Titkárhelyettes: Flór Gábor

Bővebb információért bátran forduljon hozzánk!
Amiben tudunk, segítünk!

info@szajharmonika.hu